BIM data för golvkonvektorn Katherm HK för värme och kyla, 2-rörs och 4-rörssystem

Ladda nu ned gratis

Utöver den befintliga BIM data (Byggnadsinformationsmodellering) för golvkonvektorer Katherm NK och Katherm QK finns nu även BIM data för Katherrm HK för värme och kyla, 2rörs och 4-rörssystem, tillgänglig för nedladdning. Fler produktmodeller kommer senare.


Använd produktmodellerna med mått och alla nödvändiga data för en korrekt ritning som uppfyller BIM. Ladda nu ned gratis: http://magicloud.com/M/kampmann 

 

Download BIM-Daten

 

Building Information Modeling (BIM)
Begreppet Building Information Modeling beskriver en planeringsmetod inom byggbranschen där målet är att all information som är relevant för projektet ska hanteras centralt (källa: BIM-Leitfaden für Deutschland). I länder som USA, Storbritannien eller Skandinavien är BIM redan en standardmetod för att slutföra projekt. Därför är det nödvändigt för företag som arbetar internationellt att använda BIM och tillhandahålla motsvarande data.

 

Fördelar med BIM
Största fördelen är den omfattande öppet tillgängliga byggnads- och produktinformationen som kan användas av många. Projektdeltagare kan uppnå en högre planerings- och kostnadssäkerhet tack vare den kompakta detaljerade informationen. Olika datakällor kan länkas bättre, information kan överföras mer målmedvetet och beräkningar kan göras noggrannare.

 

Produktmodeller för AutoCAD, Revit och MagiCAD
Produktmodellerna finns för användare av AutoCAD, Revit och MagiCAD. Kampmann GmbH använder MagicCloud för att ta fram BIM-data. Det är en dataplattform från det finska företaget Progman Oy. Företaget är känt för sin BIM-programvara MagiCAD, en marknadsledande programvara för teknisk byggutrustning och en av de mest använda BIM-lösningarna inom byggteknik.

 

Utöver BIM-data tillhandahåller vi förstås liksom tidigare även våra 2D-teckningar i DXF/DWG-format för nedladdning:

 

2D-teckningar